Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

Competiția SIGUR INFO

News image

Cu ocazia Zilei Europene a Sigurantei pe Internet, sărbătorită pe 8 februarie, Organizația Salvați Copiii, coordonatorul national al programului Sigur.info a prezentat concluziile studiului comparativ EU Kids Online II, realizat la initiativa Comisiei Europene in 25 de tari europene in anul 2010. Conform acestuia, jumătate dintre copiii si adolescentii cu varste intre 11 si 16 ani isi creeaza mult mai usor o personalitate proprie online decat una în viata reală.
Tinerii își petrec timp pe Internet deoarece acesta le oferă posibilitatea de a-și exprima opiniile si a-și face prieteni:

  • Pentru 50% dintre copiii cu varste intre 11 si 16 ani, utilizatori de Internet, este mai confortabil sa fie ei insisi pe Internet decat in relatiile reale
  • 45% dintre copii au subiecte de discutie diferite  in mediul online decat in conversatiile fata in fata
  • O treime dintre acestia (32%) vorbesc mai deschis pe Internet despre problemele private decat in cadrul discutiilor directe

Aceste procente sugereaza ca pentru jumatate dintre copii si tineri Internetul este mai mult decat un joc, este viata lor, tema centrala a Zilei Sigurantei pe Internet la nivel european, precum si cea a CONCURSULUI NATIONAL organizat cu aceeasi ocazie. In cadrul evenimentului, au fost premiati castigatorii acestui concurs adresat copiilor si tinerilor intre 6 si 19 ani. Structurata pe trei grupe educative (clasele I-IV, clasele V-VIII si, respectiv clasele IX-XII), competitia s-a bucurat de participarea a peste 1700 de copii si tineri din toata tara, cu 850 de proiecte multimedia care au ilustrat legaturile dintre viata reala si cea virtuala precum si implicatiile pe care experientele online le pot avea asupra activitatii de zi cu zi. In cadrul fiecarei categorii au fost desemnate trei proiecte castigatoare, echipele fiind premiate de sponsorii si sutinatorii Zilei Sigurantei pe Internet in Romania: Microsoft, UPC, Orange, Vodafone, Cosmote, Kaspersky Lab, ECDL Romania, Euroaptitudini si BitDefender.

Ne bucurăm să anunțăm aici faptul că printre câștigătorii de anul acesta se află si eleva noastră, Gabriela Buturugă, clasa a X a A, care a luat locul al doilea la categoria 9-12 (liceu). Felicitări!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Februarie 14, 2011 de în Campanii, Competiții.
%d blogeri au apreciat asta: