Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

Articol, Gazeta Dâmboviței, 10 aprilie 2014


Proiectul iniţiat de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte este la a doua ediţie.

Ieri, elevi de la liceul amintit, alături de colegi de la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, Liceul „Voievodul Mircea”şi Colegiul Naţional „Constantin Carabella” s-au alăturat poliţiştilor din diverse structuri, pentru a descoperi mai multe despre această profesie. Ei au fost coordonaţi de comisar şef Nina Neacşu, inspector şef al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Târgovişte şi agent şef principal de poliţie Victor Bucuroiu, din partea Poliţiei de Proximitate. „M-a încântat ideea de a fi poliţist pentru o zi şi mă bucur că am putut să iau parte la această activitate”, spune Cosmin Badea, elev în clasa a XI-a la Liceul „Voievodul Mircea” Târgovişte. Dacă pentru unii a fost simplă curiozitate, pentru alţii a fost primul contact cu profesia pe care şi-o doresc. Este cazul lui Andrei Alexandru Anghelescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte. „Îmi doream o astfel de experienţă. Cred că această meserie este foarte palpitantă. Nu ştii niciodată ce te aşteaptă. Îmi doresc să ajung poliţist”, mărturiseşte tânărul.

Participanţii au fost însă avertizaţi de comisar şef Danil Zepiş, inspector şef al IPJ Dâmboviţa, că ceea ce au văzut este partea mai frumoasă a meseriei. „Activitatea poliţiştilor este destul de complexă, e nevoie de documentare, de o muncă asiduă pentru a se ajunge la o finalitate. Este bine că nu suneţi victime ale infractorilor şi vă asigur că porţile instituţiei vă sunt deschise şi cu ocazia altor proiecte.” O parte din tinerii participanţi doresc să continue activitatea în umbra poliţiştilor, sub formă de voluntariat.

Acţiunea „Poliţist pentru o zi” se încadrează între activităţile din programul Job Shadow Day, prin care elevii au ocazia să descopere secretele profesiilor care îi atrag.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Aprilie 11, 2014 de în Campanii, Ecouri în presă, ELEVI.
%d blogeri au apreciat asta: