Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

GUERILLA LITERACY LEARNERS, UN ALT PROIECT EUROPEAN CU PARTICIPARE TÂRGOVIŞTEAN

 22 FEBRUARIE 2015   SCRIS DE GAZETA DAMBOVITEI.RO

circle

Printează articolul Printează articolul
În perioada 15-19 februarie 2015 s-a desfășurat la Viterbo, în Italia, prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus plus (KA2) – Guerilla Literacy Learners (2014-1-BE02-KA200-000472), în care partener este şi Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgovişte. 

Proiectul GuLL se derulează pe parcursul a doi ani (dec.2014 – dec.2016) și își dorește să creeze o metodologie pentru învățarea limbilor străine, pe baza unor studii ce au la bază analiza greșelilor pe care elevii (learners) le fac de obicei, analiza erorilor sistematice datorate unor similitudini cu limba maternă sau o altă limbă străină învățată, sau conexiunilor cu diverse alte experiențe personale (expresii preluate din media etc.).

Proiectul, coordonat de Katholieke Hogeschool Limburg – BELGIA numără 11 parteneri, reprezentanți de școli, universități, ONG-uri sau companii, printre care:
• Universita Degli Studi Della Tuscia – ITALIA
• Sävsjö kommun – SUEDIA
• Storybag – OLANDA
• Mtü Kating Noored – ESTONIA
• Netra Kereskedelmi Es Tanacsado Beteti Tarsasag- UNGARIA
• 36,6 Competence Centre – POLONIA
• Praxis Enterprise – MAREA BRITANIE
• Colegiul Economic Ion Ghica Targoviste – ROMANIA
• The Gilfillan Partnership Ltd. – MAREA BRITANIE

Principalul rezultat al proiectului – metodologia GuLL se va dezvolta de o manieră constructivistă, pe baza unor tehnici ce au la bază concepte utilizate în pedagogia modernă, cum ar fi: art of hosting, narrative coaching, echological learning.
Alte rezultate urmărite de proiectul GuLL sunt: realizarea unui e-manual privind metoda Guerilla literacy, un curs online de tip MOOC, pentru trainingul celor care vor să implementeze metodologia GuLL, un website pentru diseminarea rezultatelor proiectului și înregistrarea poveștilor despre Guerilla Literacy (sub forma unor knowledge clips) și un program de training, cu o durată de 5 zile, care se va derula în Estonia.
La finalul proiectului se va organiza o conferință pentru diseminarea rezultatelor finale și prezentarea lecțiilor învățate pe parcursul realizării metodologiei.

În vederea realizării cercetării de bază, Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște a realizat două grupuri facebook, unul pentru profesori și altul pentru elevi, conectate între ele, care vor fi populate cu analize și reflecții ale elevilor, completate de comentariile profesorilor, care vor încerca să identifice principalele pattern-uri în perpetuarea erorilor lingvistice, în speranța că ele nu vor mai fi repetate. Acestea vor sta la baza realizării metodologiei Guerilla Literacy, un instrument care va facilta procesul de învățare a limbilor străine și va conduce la creșterea alfabetizării la nivel european.

Grupurile sunt deschise tuturor celor interesați de subiect și care vor să participe la cercetare. Acestea pot fi accesate la următoarele adrese:
• Grup elevi: https://www.facebook.com/groups/Gull.elevi.Romania/
• Grup profesori: https://www.facebook.com/groups/gull.profesori.romania/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Februarie 23, 2015 de în Comunicate de presă, GuLL.
%d blogeri au apreciat asta: