Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

COLEGIUL ECONOMIC ION GHICA DIN TÂRGOVIȘTE, PREMIAT – ALĂTURI DE 14 ȘCOLI EUROPENE – LA COMPETIȚIA EUROPEANĂ ȘCOALA ANTREPRENORIALĂ A ANULUI 2017

Cele mai bune școli antreprenoriale din Europa au fost premiate pentru succesul înregistrat în activitățile de promovare a educației antreprenoriale. Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 16 noiembrie 2017, la Tallinn, și a reprezentat punctul culminant al unei conferințe organizate de Clusterul pentru Inovare și Educație Antreprenorială (ICEE), finanțată de Ministerul Educației din Estonia, actuala deținătoare a președinției Consiliului UE.

Printre câștigătorii acestei ediții se numără directori și profesori de școli din 15 țări europene. Începând cu 2015, premiile „Școala antreprenorială“ sunt decernate anual ca parte a inițiativei de educație antreprenorială a JA Europe, susținută în acest an de compania Siemens.

Al treilea an consecutiv, o școală din Romania obține titlul Școala Antreprenorială a Anului. Acum, în 2017, obținerea titlului de către Colegiul Economic Ion Ghica din Târgoviște, nu reflectă doar dedicarea și eforturile conducerii și profesorilor acestui colegiu despre care știm că obține rezultate deosebite și în alte domenii, ci și schimbările de abordare pe care multe școli din Romania le-au făcut în ultimii ani. Astfel, din ce în ce mai mulți elevi beneficiază de programe de educație antreprenorială, formarea continuă a profesorilor în acest domeniu este încurajată și sprijinita, iar școlile au o relație din ce în ce mai strânsă cu comunitatea de afaceri.” – a declarat Marinica Stoian, Inspector General la Ministerul Educaţiei Naţionale.

Școlile premiate au demonstrat cel mai înalt grad eficiență în ceea ce privește punerea în aplicare a programelor de educație antreprenorială. Criteriile de selecție au inclus: strategia pentru educație antreprenorială, eficacitatea alocării resurselor, existența unor sesiuni de formare pentru profesori, gradul de implicare a comunității locale de afaceri și relevanța proiectelor pentru susținerea schimbului de bune practici.

Am primit un premiu care ne onorează, deși, trebuie să spun asta, a fi premiat nu a fost niciodată pentru noi un scop în sine. Tot ceea ce facem în Colegiul Economic este urmarea unei adolescentine curiozități, de a căuta noi metode, noi direcții de acțiune. Suntem, incurabil atinși de dorința de a construi în jurul nostru un ecosistem antreprenorial, suntem „teacherprenori”. Și, cel mai adesea, la capătul acestui demers, de multe ori anevoios, presărat cu încercări și erori, vine și recompensa. Recompensa de a vedea pe chipul oamenilor din jurul tău o mare bucurie.” – a declarat Carmen Rădulescu, Director Adjunct la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște.

Performanțele în domeniul educației antreprenoriale și nu numai au generat rezultate remarcabile. De exemplu, școala câștigătoare din Lituania se mândrește cu cifre cu adevărat impresionante: majoritatea profesorilor și 37% dintre elevi (de patru ori mai mulți decât media europeană) sunt angajați activ în studiul antreprenoriatului. O școală din Estonia a reușit să implice nu mai puțin de 10 reprezentanți ai mediului de afaceri în proiectele sale educaționale. Un liceu din Helsinki oferă 14 cursuri de antreprenoriat. O școală din Germania colaborează cu cele mai bune universități de afaceri pentru a le putea oferi elevilor săi șansa de a obține o diplomă internațională. „Deprinderile antreprenoriale nu se moștenesc, ci se învață!“ – au ținut să ne reamintească reprezentanții școlii Alte Kantonsschule, din Aarau, Elveția.

Printre participanții la ceremonia de premiere desfășurată la Tallinn s-au aflat atât reprezentanți ai actualei președinții a Consiliului UE și ai ministerelor statelor membre, cât și membri ai unor instituții educaționale de top. Evenimentul a făcut parte dintr-un program inițiat de „Switch on Europe!“, promotorul unei campanii de sensibilizare în ceea privește unul dintre obiectivele cheie ale Uniunii Europene începând din anul 2010, și anume acela ca fiecare elev să poată avea acces la cursuri practice de educație antreprenorială înainte de finalizarea învățământului obligatoriu. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: http://switchoneurope.org/.

Este al treilea an în care se decernează aceste premii. Sunt foarte încântată să constat ce rezultate impresionante au avut aceste școli. Nu ne rămâne decât să încurajăm și alte instituții de învățământ să le urmeze exemplul!“ – a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europa.

ȘCOALA ANTREPRENORIALĂ A ANULUI 2017 –
Prezentarea școlilor câștigătoare:

BELGIA Virgo+, Vilvoorde
BULGARIA Georgi Benkovski Secondary School, Pazardzhik
DANEMARCA Sct Hans Skole, Odense
ELVEȚIA Alte Kantonsschule, Aarau
ESTONIA Tallinn School 21, Tallinn
FINLANDA Etu-Töölö Upper Secondary School, Helsinki
GERMANIA Berufsbildende Schule (BBS), Bad Kreuznach
ITALIA Liceo Statale „Quinto Orazio Flacco“, Portici
LETONIA PIKC Liepājas Valsts tehnikums, Liepāja
LITUANIA Daugų Vlado Mirono gymnasium, Daugai
MAREA BRITANIE North Chadderton School, Oldham
PORTUGALIA Escola de Comércio de Lisboa, Lisbon
ROMÂNIA Colegiul Economic Ion Ghica, Targoviste
RUSIA Lobachevsky Lyceum KFU, Kazan
SLOVACIA Stredná odborná škola, Námestovo

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați:
http://theentrepreneurialschool.eu/.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

informatie

Această înregistrare a fost postată la noiembrie 23, 2017 de în ANUNȚURI, Competiții, Comunicate de presă, Noutăți, PROIECTE.
%d blogeri au apreciat asta: