Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

Intre 4 si 15 decembrie vă așteptăm la Biblioteca Județeană “ I. Heliade Rădulescu” din Târgoviște pentru … un experiment științific. 

De fapt, veți putea vedea sau face chiar voi … 18 experimente din care veți înțelege mai multe despre energia potențială, forța lui Arhimede, despre modul de plasare a sarcinilor electrice apărute prin electrizare în diferite tipuri de materiale, despre reflexia luminii în oglinzi, despre vid și „puterea” presiunii aerului ș.a.

În loc de dulciuri și fructe, Moș Nicolae de la „Ambasadorii prieteniei” vă aduce, cu o zi mai devreme, o ocazie unică la noi în oraș. Puteți fi analitici, inventivi și … experimentatori în domenii precum optica, aerodinamica, acustica, mecanica fluidelor, biologia, magnetismul, electricitatea etc.

targovistea in lumea stiintei

La deschidere, pe 4 decembrie la ora 14.00, veți putea afla intențiile pe termen mai lung ale organizatorilor acestei expoziții (care este doar primul eveniment de promovare a metodei investigației în educația pentru științe), veți avea ocazia să încercați în premieră echipamentele pregătite și veți putea urmări proiecția video de planetariu (prezentată de Valentin Grigore-SARM), iar la ora 20.00, vă invităm să observați prin telescop relieful lunar, două stele mai strălucitoare (Capela și Aldebaran – Ochiul Taurului) și roiul de stele Pleiade (Cloșca cu pui).

Elevi de la Colegiul Economic “Ion Ghica” și C.N. „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște vor fi ghizii care vă pot explica principiile sau fenomenele pe care le ilustrează demonstrațiile, dar vă vor și pune la dispoziție cele necesare pentru a realiza voi înșivă experimentul dorit. În cele 10 zile, aveți timp să reveniți la expoziție pentru a interacționa cu toate echipamentele/mecanismele, iar după închidere, veți putea să revedeți unele demonstrații (realizate chiar de vizitatori) pe site-ul asociației.

Programul de vizitare este de luni pînă vineri de la 10.00 la 18.00. Grupurile care se vor programa nu trebuie să aibă mai mult de 28 de membri. Călătoria în lumea științei poate dura aproximativ o oră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

informatie

Această înregistrare a fost postată la decembrie 2, 2017 de în ELEVI, ȘCOALA ALTFEL, Noutăți.
%d blogeri au apreciat asta: