Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

Students exchange – Grecia

În perioada 23-27 aprilie s-a desfășurat în Grecia, la 5th Geniko Lykeio of Petroupolis, din Atena, cel de-al doilea schimb de elevi din cadrul proiectului ERASMUS+ “More Cultures- One European Identity”- Code: 2017-1-TR01-KA219-046116_6. 

Din partea Colegiului Economic „Ion Ghica„ au participat elevii: Matei Andreea, Zdrafcu Gabriela și Toma Alexandru, însoțiți de prof. Mihaela Timofte, care este și coordonatorul român al proiectului.

Elevii au fost întâmpinați de directorul școlii, doamna Niki Rapti și de doamna Papazisi, care este coordonatoarea de proiecte din cadrul Consiliului Municipal Petropoulis.

Evenimentul, care s-a bucurat de un imens succes din partea elevilor, a inclus vizite de studiu (situl arheologic Cap Sunion și Templul lui Poseidon),  prezentări ale elevilor privind tradițiile de Paște în țările partenere și discuții privind asemănările și deosebirile dintre acestea, prezentări ale dicționarului de cuvinte comune și crearea dicționarului online, ateliere de dramă și dansuri tradiționale, prezentări privind proverbe din vechime și ateliere pentru realizarea unui mozaic.

 

Bineînțeles, evenimentul nu putea omite o vizită la cel mai important obiectiv cultural al Atenei, Acropolis.

Cei trei elevi participanți nu au ratat ocazia de a împărtăși experiența lor colegilor și profesorilor, la întoarcerea în țară, promovând încă o dată ideea de identitate europeană, făcând apel la toleranță, respect reciproc și prețuirea fondului cultural european care ne poate inspira în viitor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 28, 2018 de în ELEVI, evenimente, More cultures-one European Identity (MC-1EI) - 2017-1-TR01-KA219-046116_5, Noutăți, PROIECTE.
%d blogeri au apreciat asta: