Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

Students exchange – Kaunas, Lituania

În perioada 3-9 iunie 2018 s-a desfășurat în Lituania, la Garliava Jonučiai Gymnasium, cel de-al doilea schimb de elevi din cadrul proiectului ERASMUS+ “Learning from each other. Lets meet out there!„  

La eveniment au participat 8 elevi (Mihnea Petre Teodor, Alexandru Stroilă, Dimulescu Andrei, Andrei Stan, Barbărasă Andrei, Ciuciulete Valentin, Andrei Popescu și George Vîlciu) însoțiți de doi profesori: prof. Gheorghița Anghel și prof. Valentina Constantin.

WhatsApp Image 2018-06-04 at 10.46.07

Experiența elevilor a cuprins ateliere de realizare a unor produse tradiționale (Lithuanian cake „Šakotis“ – „Tree-cake“, kybyns și pâine lituaniană) și o competiție culinară, precum și vizite de studiu în regiune (Uzugirio school- museum (Ukmerge region, Baltic Sea. Curonian Spit. Juodkrantė, Pypliai farmstead) prin care aceștia au luat contact cu aspecte reprezentative din cultura și tradițiile lituaniene.

 

Evenimentul a fost urmat de întâlnirea de proiect a coordonatorilor (10-13 iunie 2018) în care s-au discutat aspecte legate de realizarea produselor finale ale proiectului (ghidul turistic și culinar – pentru elevi și ghidul pentru profesori care va include metode de predare în turism și alimentație ce integrează aspecte interculturale), aspecte legate de progresul proiectului și raportul intermediar, precum și modalități de diseminare a rezultatelor, care să cuprindă activități cu un impact deosebit în regiunile/ comunitățile partenere.

Atât profesorii cât și elevii au participat la o cină festivă în care au stabilit relații de prietenie și au pus bazele unor noi colaborări.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

informatie

Această înregistrare a fost postată la iunie 16, 2018 de în ELEVI, evenimente, Learning from each other - let's meet the world out there!, Noutăți, PROIECTE.
%d blogeri au apreciat asta: