Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

Câștigătorii Concursului pentru licee, organizat de Grupul AE/CoR, participă, la Bruxelles, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor

Comunicat de presă

În 4 și 5 iulie 2018, un număr de 27 de elevi și profesori, câștigătorii ediției din 2018 a concursului pentru licee organizat de Grupul Alianța Europeană (AE) al Comitetului European al Regiunilor (CoR), au efectuat o vizită de studiu de două zile la Bruxelles, unde au participat la cea de-a 130-a sesiune plenară a CoR, întâlnindu-se cu președintele Comitetului, dl Karl-Heinz Lambertz, şi cu membri ai Grupului Alianța Europeană.

 

La cea de a 13-a ediție a concursului au participat licee din Estonia, Irlanda, Lituania, Italia, Polonia, România, Scoția și Slovacia, vârsta elevilor fiind cuprinsă între 14 și 18 ani. Prima etapă a concursului a fost un test cu variante multiple de răspuns care a evaluat cunoștințele elevilor despre Uniunea Europeană (UE) şi instituţiile sale, în timp ce a doua a constat în scrierea unui eseu despre motivele pentru care menținerea și promovarea patrimoniului cultural este importantă pentru UE și regiunile și orașele sale.

Această călătorie le-a oferit elevilor și ocazia de a vizita Parlamentul European și de a afla mai multe despre istoria UE la Casa Istoriei Europene. Totodată, ei au descoperit frumusețile Bruxelles-ului participând la un tur în centrul istoric al orașului.

România a fost reprezentată de două eleve ale Colegiului Economic ”Ion Ghica„ din Târgoviște: Burcă Maria Mirabela și Milea Iulia Maria, însoțite de doamna profesor Teodora Catană.

 

După întâlnirea sa cu elevii, la sediul CoR, preşedintele Grupului Alianţa Europeană, dl Karl Vanlouwe, a declarat: „De mulți ani deja, Grupul AE organizează un concurs între licee, reunind tineri din diferite țări și regiuni din Europa. Concursul scoate în evidență diversitatea regiunilor europene și oferă, în fiecare an, un exemplu al modului în care instituțiile europene își pot strânge legăturile cu rădăcinile lor de la nivel local și cu generația care se pregătește să dea contur viitorului Uniunii Europene.”

Mai multe fotografii de la eveniment: https://www.flickr.com/photos/cor_european_alliance_group/sets/72157695553268482?ytcheck=1&new_session=1

43165025332_9984b71d17_k.jpg

Notă în atenţia editorilor:

Organizatorii concursului sunt Grupul Alianța Europeană (AE) din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR), care reunește partide regionale sau autonomiste, cum ar fi Partidul Național Scoțian, Noua Alianță Flamandă, Plaid Cymru, Union Valdotaine, membri independenți, o serie de membri ai Partidului Ecologist, precum și câteva partide care îşi au baza în sfera rurală.

 CoR a fost instituit prin Tratatul privind Uniunea Europeană, ca un organism consultativ, având ca scop participarea autorităților locale și regionale la procesul de elaborare a politicilor UE.

Mai multe informaţii privind CoR şi Grupul AE puteţi găsi accesând: www.ea.cor.europa.eu şi www.cor.europa.eu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

informatie

Această înregistrare a fost postată la iulie 6, 2018 de în Competiții, Comunicate de presă, ELEVI, evenimente, Noutăți.
%d blogeri au apreciat asta: