Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

RESTAURANT şcoală – JUNIOR

Restaurantul JUNIOR beneficiază de un decor modern și degajă o atmosferă relaxată, garanția petrecerii unui timp plăcut. Poate găzdui până la 70 de persoane, permițând organizarea de evenimente private, într-un mediu intim și restrâns.

PENTRU RELAȚII ȘI REZERVĂRI:

Calea Domnească – 223

tel: 0372716576

fax: 0245217687

ARTICOL – ADEVARUL DE SEARA TARGOVISTE

S-a deschis singurul restaurant-şcoală din Târgovişte

Articol de Oana Soare; 367 afişări; Joi 13 mai 2010

Restaurantul are capacitate de 100 de locuri

Restaurantul are capacitate de 100 de locuri

Elevii Colegiului Economic „Ion Ghica”, dar şi locuitorii oraşului pot servi masa de prânz la noul restaurant-şcoală „Junior”, deschis într-unul din corpurile instituţiei de învăţământ.

„Realizarea lui reprezintă un vis împlinit pentru colegiul nostru. Pe de o parte este bază de practivă pentru elevii de la domeniul de pregătire «Turism şi alimentaţie», iar pe de altă parte este locul unde se poate servi masa de prânz în condiţii avantajoase, atât de către elevi, cadre didactice şi personalul şcolii, cât şi de către consumatorii externi”, explică profesoara Suzana Ilie, director al colegiului. Investiţia a fost posibilă prin fonduri Phare. „Am obţinut finanţare europeană pentru reabilitarea acestui corp şi pentru dotarea cu echipamente didactice şi ustensile. O altă sursă a constituit-o veniturile proprii ale şcolii”, a precizat Suzana Ilie.

Un meniu costă 10 lei
Elevii sunt cei mai încântaţi de deschiderea restaurantului. „Este bine că putem mânca sănătos fără să ieşim din liceu”, spune Elena Velovici, elevă în clasa a XI-a. „În plus, e un pas important pentru noi, care vrem să muncim în domeniu, pentru că aici putem să  facem practică”, adaugă Maria Vasile, colega ei.
Programul restaurantului este de luni până vineri între orele 12.00-14.00, iar înscrierile se fac cu o zi înainte, la secretariatul şcolii. „Trebuie să ştim câtă mâncare gătim. Meniul este format din trei feluri de mâncare, la preţul de 10 lei. Preparatele sunt realizate şi servite de către elevi, îndrumaţi de maiştri instructori şi sunt realizate după principiile legii alimentaţiei sănătoase. Avem şi servicii de catering. Un meniu costă 11 lei, dacă este ridicat de la noi şi 12 lei, dacă este livrat la domiciliu”, spune directorul colegiului.

%d blogeri au apreciat: