Colegiul Economic "Ion Ghica"

Târgovişte – 470619

Firme de exercițiu

Conceptul “Firmei de exercitiu”
Firma de exercitiu, metoda practica de inregistrarea a cunostiintelor de la diverse discipline determina dobandirea de abilitati anteprenoriale, perfectionarea comportamentelor profesionale si totodata identificarea potentialului priopriu al elevilor. Instruirea in firma de exercitiu ofera elevului competente in ceea ce inseamna comportamentul profesional, respectiv: “Sa stie ce sa faca si sa stie cum sa faca.” “Firma de exercitiu” reprezinta un model al unei intreprinderi reale, fiind o metoda de abordare practica a integrarii continuturilor, metoda conceputa pentru formarea aptitudinilor pentru formarea aptitudinilor personale si comportamentelor aplicabile in toate domeniile economice, porniind de la functiile de baza si pana la cele de conducere din intreprindere.

 • Instruirea in firma de exercitiu determina o probare practica si o probare a cunostiintelor deja dobandite, fiind astfel continuarea fireasca si necesara a instruirii de baza.
 • In firma de exercitiu se realizeaza sinergia interdisciplinitatii continuturilor de la diverse discipline: economie, contabilitate, corespondenta comerciala, limbi straine, informatica, drept si legislatie, marketing etc. In firmele de exercitiu elevii se comporta ca sefi sau agenti responsabili si isi educa si formeaza spiritul de intreprinzator.
 • In firma de exercitiu sunt exersate tranzactiile economice existente in firmele reale, fiecare firma de exercitiu fiind structurata in conformitate cu situatia din practica, in departamente: resurse umane, secretariat, marketing, desfacere, financiar contabil, etc.

Activitatea firmelor de exercitiu se desfasoara conform legislatiei in vigoare pentru firmele reale. Toate documentele emise la centrala firmelor de exercitiu care reprodus documente ale institutiilor statului, vor avea un semn distinctiv, UZ DIDACTIC / FORMULAR DE LUCRU.

Metoda firma de exercitiu se caracterizeaza prin doua aspecte definitorii:

– virtual: nu exista bani sau bunuri;

– real: se respecta uzantele comerciale, fluxul informational, documentele si circuitul documentelor.

Simularea situatiilor de esec si a celor de succes reprezinta pentru experienta elevilor o componenta esentiala si necesara a procesului de invatare. Deciziile gresite, care in viata reala ar putea duce pana la punerea in pericol a existentei intreprinderii, in firma de exercitiu nu au urmari economice negative, datorita caracterului virtual al situatiile exersate.

Formarea de priceperi, deprinderi si abilitati se realizeaza prin exersarea unor situatii dintr-o firma reala, fiind indicat ca aceasta exersare sa fie multipla ca structura si consistenta. Insusirea competentelor cheie (ex. capacitatea de a lucra in echipa, gandire interdisciplinara, competente de comunicare, capacitatea de a lua decizii) le permite elevilor obtinerea unor abilitati profesionale si a unei flexibilitati indicate pe piata de munca precum si totodata descoperirea afinitatilor fata de un anumit loc de munca. Competentele obtinute pot determina reducerea perioadei de acomodare la locul de munca, aspect deosebit de benefic pentru viitorii angajati cat si pentru angajator.

Puterea firmei de exercitiu sta in relationarea determinata de derularea de trenzactii pe piata firmelor de exercitiu (nationala si internationala) precum si de comunicarea cu mediul extern la firmei de exercitiu, respectiv: colaborarea cu firma “mama” / firma mentor, cu alti agenti economici, cu institutii ale statului, etc. Firma de exercitiu, complexa ca metoda, motivata ca efecte, e o provocare atractiva atat pentru elevi cat si pentru profesori.

Informatiile de mai sus sunt preluate de pe www.roct.ro

Firmele de exercitiu ale Colegiului Economic “Ion Ghica” Targoviste sunt:

– FE Adonna Galm SRL
– FE Florart SA
– FE Paper Design SA
– FE Patricia Design SA
– FE Teleprest SA

Firme de exercitiu

F.E. Deco Style SRL  

Cod fiscal: R/2203028

Adresa: str. Calea Domnească, Nr. 223,

Târgovişte, jud. Dâmboviţa

Colegiul Economic „ION GHICA”

Cont IBAN: RO15ROCT001136 RON în lei

Banca: ROCT – Banca Virtuală

Firma de exerciţiu Deco Style, înfiinţată pentru prima dată la 17 septembrie 2005, are ca obiect de activitate amenajarea şi decorarea spaţiilor de interior dar şi exterior.

Obiectivele firmei Deco Style sunt:

 • pătrunderea pe piaţa firmelor de exerciţiu din România şi străinătate;
 • menţinerea la standardele de calitate impuse.

F. E. Deco Style S.R.L. pune pe primul plan în desfăşurarea activităţii sale:

 • clientul;
 • satisfacerea într-o cât mai mare măsură a dorinţelor şi nevoilor sale.

Ca primă ofertă ne acsăm pe lucrări de:

 • Tâmplărie/dulgherie;
 • Amenajări interioare folosind materiale ca:
 • Gresie;
 • Faianţă;
 • Var lavabil;
 • Lambriu;
 • Parchet;
 • Cărămidă aparentă;
 • Cărămidă din sticlă;
 • Material textil.
 • Design specializat

Societate cu răspundere limitată, cu un număr de 15 angajaţi.

Manager: Catrina Cosmin

Administrator: Buturuga Gabriela

Capitalul social este de 200 000 RON împărţit în   2000 părţi sociale.

Firma Deco Style, este o firmă continuată care a obţinut Marca de calitate nivel bază în anul şcolar 2008 – 2009.

In anul 2007 firma Deco Style obţine premiul I pentru cea mai buna prezentare a unei firme de exerciţiu.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: